Ansiomerkkisäännöt, tarkat

HOPEINEN ANSIOMERKKI 

1 § 

Liiton hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää eläkkeensaajayhdistyksen toiminnassa ansioituneelle jäsenelle. Ansioituminen tarkoittaa vähintään viiden vuoden jäsenyyttä yhdistyksessä ja kolmen vuoden toimintaa yhdistyksen hallituksen jäsenenä, muuna yhdistyksen toimihenkilönä tai aktiivitoimijana. Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää myös piirin toiminnassa ansioituneelle jäsenelle. Ansioituneisuutta arvioitaessa käytetään soveltaen edellisessä kohdassa mainittuja perusteita. Hopeinen ansiomerkki voidaan myös myöntää henkilölle, joka ei ole eläkkeensaajayhdistyksen jäsen, mutta joka on merkittävällä tavalla edistänyt yhdistyksen toimintaa. 

2 § 

Hopeisen ansiomerkin myöntää piirin hallitus yhdistyksen kirjallisesta esityksestä. Lisäksi piirin hallitus voi myöntää hopeisen ansiomerkin omasta aloitteestaan 1 §:n 2. ja 3. kohdan perusteella. 

3 § 

Piirin hallituksen tulee pitää luetteloa henkilöistä, joille hopeinen ansiomerkki on myönnetty. Piiri ilmoittaa kirjallisesti liiton toimistoon ansiomerkin saaneiden nimen ja merkin myöntämisajankohdan sekä yhdistyksen, joihin merkin saaja kuuluu. 

4 § 

Hopeisen ansiomerkin saaneiden nimet julkaistaan Eläkkeensaaja-lehdessä merkkien antamisen jälkeen, kun piiri on ne ilmoittanut. 


KULTAINEN ANSIOMERKKI

1 § 

Liiton kultainen ansiomerkki voidaan myöntää jäsenelle, jolla on jo aikaisemmin myönnetty liiton hopeinen ansiomerkki, ja joka on toiminut erityisen ansiokkaasti eläkkeensaajayhdistyksessä ja/tai piirissä. Erityinen ansioituminen tarkoittaa vähintään viiden vuoden tuloksellista toimintaa yhdistyksen ja/tai piirin hallituksen jäsenenä tai muuna yhdistyksen ja/tai piirin toimihenkilönä. Arvioitaessa ansioitunutta toimintaa piirissä käytetään soveltaen edellisessä kohdassa mainittuja perusteita. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää erityisen painavasta syystä henkilölle, jolle ei ole aikaisemmin myönnetty hopeista ansiomerkkiä. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää myös henkilölle, joka on ollut Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n tai Täyttä Elämää Lomat Oy:n palveluksessa vähintään 10 vuotta. 

2 § 

Kultaisen ansiomerkin myöntää liiton hallitus tai sen valtuuttamana hallituksen työvaliokunta eläkkeensaajayhdistyksen tai piirin kirjallisesta esityksestä. Esityksen merkin myöntämisestä liiton tai Täyttä Elämää Lomat Oy:n palveluksessa olevalle henkilölle tekee liiton hallintojohtaja.

3 § 

Liiton toimisto pitää luetteloa henkilöistä, joille kultainen ansiomerkki on myönnetty. 


ANSIOMERKKISÄÄNTÖ 2/2 Hyväksytty hallituksessa 1.9.2022 

4 § 

Kultaisen ansiomerkin saaneiden nimet julkaistaan merkin luovuttamisen jälkeen Eläkkeensaaja-lehdessä.


SUURANSI0MERKKI 

1 § 

Liiton numeroitu suuransiomerkki voidaan myöntää liiton hallinnossa ja/tai piirin sekä yhdistyksen toiminnassa pitkäaikaisesti ja ansioituneesti toimineelle eläkkeensaajayhdistyksen jäsenelle, jolle on jo aikaisemmin myönnetty liiton kultainen ansiomerkki. Liiton hallinnossa toimiminen tarkoittaa vähintään kuuden vuoden toimintaa liiton hallituksessa ja/ tai valtuustossa. Pitkäaikainen ja ansioitunut toiminta muussa kuin liiton hallinnossa tarkoittaa vähintään 10 vuoden tuloksellista toimintaa piirin hallituksessa tai muuna toimihenkilönä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja) sekä vähintään 10 vuoden toimintaa yhdistyksen hallituksen jäsenenä tai yhdistyksen muuna toimihenkilönä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja). Suuransiomerkki voidaan myöntää myös henkilölle, joka on valtakunnallisella tasolla erityisen ansiokkaasti edistänyt eläkkeensaajien aseman parantamista sekä erityisistä ansioista liiton ja/tai sen yhtiöiden palveluksessa olleelle henkilölle. 

2 § 

Suuransiomerkin myöntää liiton hallitus eläkkeensaajayhdistyksen, piirin tai liiton hallituksen työvaliokunnan kirjallisesta esityksestä. 

3 § 

Liiton toimisto pitää luetteloa henkilöistä, joille liiton suuransiomerkki on myönnetty. 

4 § 

Liiton suuransiomerkin saaneiden nimet julkaistaan merkin luovuttamisen jälkeen Eläkkeensaaja-lehdessä. 


TUNNUSTUSMITALI 

Tunnustusmitalin myöntää EKL:n hallitus tai sen työvaliokunta kirjallisesta anomuksesta henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti liitossa, piirissä tai yhdistyksessä tai muilla tavoin toiminut tuloksellisesti eläkkeensaajien elinolojen, yhteiskunnallisen aseman ja elämänlaadun parantamiseksi. Tunnustusmitali voidaan myöntää erityisen painavasta syystä henkilölle, jolle ei ole aikaisemmin myönnetty ansiomerkkiä. Liiton toimisto pitää luetteloa henkilöistä, joille tunnustusmitali on myönnetty. Liiton tunnustusmitalin saajien nimet julkaistaan merkin luovuttamisen jälkeen Eläkkeensaaja-lehdessä.